4 sfaturi pentru o inimă sănătoasă!
Activitatea fizică exercitată în mod regulat
Înotul, atletismul, ciclismul sunt foarte benefice pentru inimă. Dacă acestea sunt realizate în mod constant, cu cât nivelul de dificultate crește, activitatea inimii devine mai eficientă. Aceste tipuri de exerciții îmbunătățesc funcția inimii și determină mitocondriile să se adapteze la un nivel superior.
Mentinerea unei greutăți normale – Mâncarea sănătoasă trebuie să:
• Acopere necesarul de nutrienți ai organismului fără să conțină o mare cantitate de factori de risc (sare sau zahăr în exces, grăsimi săturate, potențiatori de gust periculoși)
• Să fie diversificată• Să fie consumată moderat, atât cât să satisfacă necesarul energetic al organismului
• Să fie repartizată într-un număr de mese și gustări în funcție de necesarul fiecărei persoane
Alimentația oferă substratul pentru activitatea fizică pe care vrem să o desfășurăm. Pe măsură ce devenim mai activi și mai antrenați, necesarul caloric și, de asemenea, conținutul de macronutrienți și micronutrienți pot varia.
Scăderea colesterolului prin consumul de fibre
Fulgii de ovaz, orzul și psylliumul sunt surse bogate de fibre solubile care pot ajuta la scăderea valorilor colesterolului. Orzul și ovăzul conțin betaglucani, fibre solubile care ajută la diminuarea colesterolului LDL prin prevenirea absorbției acestuia în sistemul circulator.
Controlul stresului
Atunci când stresul este accentuat – mersul pe jos, urcarea scărilor sau alte activități fizice ușoare. În urma exercițiilor fizice se va elibera în creier un amestec de substante chimice care au rolul de a calma. Desigur, apoi ziua de lucru poate fi continuată iar gradul de concentrare va fi mai ridicat.
În cazul în care sunteți îngrijorat cu privire la sănătatea inimii Dumneavoastră vă așteptăm la Clinica Raze Oradea. Aici vă putem recomand un consultul cardiologic de specialitate.
Sursa: Sfatulmedicului.ro