Skip to content

Ce reprezintă o consultație cardiologică?
Consultul cardiologic se adresează persoanelor cu următoarele acuze : palpitaţii, sincope (pierderea temporară a stării de conştientă) și dispnee (senzaţia lipsei de aer), amețeli, oboseală la efort și durere toracică. În mod normal, orice persoană de peste 40 de ani ar trebui să facă un consult cardiologic o dată la 2 ani, iar persoanele de peste 50 de ani, ar trebui să efectueza un consult cardiologic de rutină în fiecare an. Exista cazuri care necesita consulturi cardiologice mai frecvente.
Importanta consultului cardiologic anual

La un pacient fără afecțiune cardiovasculară documentată, înaintarea în vârstă și stilul de viață dezechilibrat pot duce la apariția unor afecțiuni cardiace. Din acest motiv, se recomandă efectuarea unui consult cardiologic periodic.
Pentru pacienții cu istoric de boală cardiovasculară este necesară evaluarea periodică pentru ajustarea sau schimbarea schemei de tratament, după fiecare caz în parte sau pentru recomandarea de investigații suplimentare.
Etapele consultului cardiologic.

Odată ajuns în cabinetul de cardiologie, medicul cardiolog va efectua o anamneză (un istoric al afecțiunilor pacientului cunoscute până în momentul consultației), o electrocardiogramă pentru evaluarea ritmului cardiac și o ecocardiografie pentru vizualizarea structurii inimii și funcționalitatea tuturor cavităților inimii.
În urma acestor investigații, medicul cardiolog va putea trage o concluzie medicală și va putea îndruma pacientul fie spre investigații suplimentare, fie spre tratamentul medicamentos (în funcție de afecțiunea/afecțiunile cardiace).

Alin Demian
Dr. Alin Demian
Medic Specialist Cardiologie
Dr. Cristiana Buștea
Medic Primar Cardiologie
clinica-raze-5

Tarife CARDIOLOGIE

Consult Cardiologic150 Ron
Control Cardiologie120 Ron
Ecocardiografie (ecocord)150 Ron
EKG50 Ron
Holter EKG150 Ron
Holter TA150 Ron