Skip to content

Oftalmologie Oradea

Primul pas in prevenirea problemelor oculare il reprezinta consultul oftalmologic. Acesta este absolut necesar fie ca vorbim de un control de rutina, fie ca vorbim de un pacient cu istoric medical. Odata realizat consultul, medicul oftalmolog poate indentifica eventualele probleme si poate recomanda un tratament adecvat acestora.

Pentru consult oftalmologic in Oradea, va asteptam la Clinica Raze.

• Cum ne pregatim pentru un consult la oftalmologie?
Nu este necesara o pregatire prealabila pentru aceasta investigatie.
• Ce documente trebuie sa avem la noi?
In cazul in care ati mai fost la consultatii oftalmologice si sunteti purtatori de ochelari sau aveti alte probleme, puteti avea la dumneavoastra documentele ce atesta dioptriile/problemele avute.
Tineti cont ca primul pas al consultului oftalmologic il reprezinta discutia despre antecendetele dumneavoastra patologice, cat si despre cele familiale.
• In ce consta examenul oftalmologic?
In cadrul investigatiei oftalmologice se vor face teste pentru acuitatea vizuala, dar si pentru pozitia si miscarea globilor oculari, precum si examenul fundului de ochi, masurarea tensiunii oculare, examen biomicroscopic si autorefractometrie.
• Cand va recomanda medicul oftalmolog purtarea ochelarilor de vedere?
Cu ajutorul autorefractometrului se vor masura dioptriile, astfel ca in urma rezultatelor se va putea stabili corectia optica. Acest lucru va fi posibil cu ajutorul probei cu lentile. In urma acestora, dr oftalmolog poate recomanda purtarea ochelarilor de vedere.
• In ce consta biomicroscopia?
Cu ajutorul biomicroscopului se face o examinare microscopica a ochilor pentru a se identifica daca exista leziuni ale corneei, irisului, cristalinului, conjuctivitei, sclerei, pleaopelor sau vatamari ale vaselor de sange.
• Ce este examenul fundului de ochi?
Acesta presupune analiza atenta in interiorul ochiului. Dupa administrarea unor picaturi pentru dilatarea pupilelor si cu ajutorul aparaturii specifice, medicii oftalmologi vor putea identifica existenta problemelor oculare, dar si a altor probleme de sanatate.
• Ce probleme de sanatate pot fi identificate in cadrul examenului fundului de ochi?
Problemele de sanatate de pot fi observate in timpul examenului fundului de ochi sunt: glaucomul (hemoragii prezente pe discul optic), dezlipirea de retina, degenerescenta maculara (pierderea centrala a vederii), ateroscelroza, hipertensiunea arteriala, diabetul.
• Care sunt semnele ce indica faptul ca ai nevoie de un consult oftalmologic?
– Scaderea acuitatii vizuale
– Vederea incetosata
– Sensibilitate la lumina
– Dureri oculare
– Cefalee
– Ochii rosii
– Lacrimare
– Strabism
– Leziuni oculare
• Daca am diabet, trebuie sa efectuez mai des consultul oftalmologic?
Da, diabetul reprezinta un factor de risc si poate determina complicatii oculare, motiv pentru care consultul oftamlogic trebuie efectuat anual/bianual.
• Daca ma doare capul, ar trebui sa merg la un consult oftalmologic?
Da, cefaleea poate fi un semn ca aveti nevoie de ochelari.
• Daca petrec mult timp in fata ecranelor am nevoie de ochelari de vedere?
Expunerea prelungita in fata ecranelor necesita un efort vizual considerabil, iar un consult oftalmologic va determina daca aveti sau nu nevoie de ochelari.
• Este dureros consultul oftalmologic?
Nu, consultul oftalmologic nu este dureros.
• Este scumpa consultatia oftalmologica?
Pentru pret consultatie oftalmologie, va rugam sa consultati sectiunea de preturi de mai jos.
• Pot conduce dupa consultul oftalmologic?
Nu, nu este recomandat condusul autoturismelor dupa consultul oftalmologic, intrucat medicul specialist foloseste picaturi ce pot cauza vederea in ceata cateva ore.

la medic oftalmolog pentru consultatie!

Consult oftalmologic150 Ron
Dr. Simona Oros
Medic primar oftalmologie