Skip to content

Ecografie in Oradea

La Clinica Raze, oferim o gama variata de ecografii realizate cu echipamente de ultimă generație, cu tehnologie General Electric, pentru a asigura cele mai bune rezultate în evaluarea stării de sănătate a pacienților.

Ce este ecografia?

Ecografia este o metoda imagistica medicala de diagnostic care utilizează ultrasunete pentru a crea imagini ale organelor interne și a altor structuri ale corpului. Aceste imagini sunt utilizate pentru diagnosticarea și monitorizarea unei varietăți de afecțiuni.

Cu ce aparat se efectuează ecografia?

Ecografia este realizată cu ajutorul unui aparat numit ecograf. Acesta utilizează o sondă care emite unde sonore de înaltă frecvență și recepționează undele sonore care sunt reflectate înapoi din țesuturile corpului. Aceste informații sunt procesate de computer pentru a crea imagini detaliate ale structurilor interne ale corpului.

La clinica Raze, utilizăm cele mai noi ecografe General Electric pentru a efectua multiple tipuri de ecografii. În plus, cabinetul nostru de ginecologie este echipat cu Voluson S8 BT 22, un ecograf special conceput pentru a efectua examinări ecografice în ginecologie, medicină prenatală și diagnosticare mamară, cu imagini 3D și 4D de cea mai înaltă calitate.

Care sunt cele mai întâlnite tipuri de ecografii?

Există o varietate de tipuri de ecografii, fiecare fiind utilizată pentru a vizualiza un anumit organ sau țesut. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de ecografii:

  • Ecografie abdominală generală: examinarea organelor din abdomen, inclusiv ficatul, vezica biliară, pancreasul, splina, rinichii, tractul digestiv, vezica urinară, prostata la bărbați și uterul, ovarele la femei.
  • Ecografie toracică: examinarea structurilor din torace, cum ar fi inima, plămânii și vasele de sânge.
  • Ecografie doppler carotidiană: examinarea arterelor carotide pentru a evalua fluxul sanguin și posibilele blocaje sau îngustări.
  • Ecografie tiroidiană: examinarea glandei tiroide pentru a evalua dimensiunea, forma și posibilele noduli sau anomalii.
  • Ecografie mamară bilaterală: examinarea sânului pentru a detecta orice anomalii, cum ar fi chisturi sau tumori.
  • Ecografie ginecologică transvaginala și obstetricală : examinarea organelor reproductive feminine, inclusiv uterul, ovarele și colul uterin. Ecografia transvaginală implică plasarea unei sonde speciale în vagin, care oferă o imagine mai clară a organelor interne decât o ecografie abdominală. Ecografia obstetricală se concentrează în special pe examinarea uterului și a fătului în timpul sarcinii.
  • Ecografie cardiacă doppler sau ecocardiografia: examinarea inimii pentru a evalua structura, funcția și fluxul sanguin.

Cum ne pregătim pentru ecografie?

Pregătirea pentru o ecografie depinde de tipul acesteia. În general, pacienții nu au voie să mănânce sau să bea înainte de o ecografie. În plus, este important ca aceștia să poarte haine comode și să elimine orice bijuterii care ar putea interfera cu examinarea. Pentru unele tipuri de ecografii, cum ar fi ecografia pelvină sau ecografia transvaginală, pacientele trebuie să bea apă pentru a umple vezica urinară și a ușura vizualizarea organelor.

Cum programăm o ecografie?

Ecografia ginecologică reprezintă o continuare sau completare a consultației ginecologice în timp ce ecografia cardiacă se efectuează în timpul unui consult de cardiologie. Pentru celelalte tipuri de ecografii, puteți solicita o programare direct la unul dintre medicii noștri primari, specialiști in Radiologie și Imagistică Medicală.

La Clinica Raze, oferim o gamă variată de servicii de ecografie, utilizând cele mai noi tehnologii și echipamente de ultimă generație. Contactează-ne acum pentru a programa o consultație la 0359 411 000 sau solicită aici o programare.

Preturi ECOGRAFIE

75Ecografie abdominala190Ron
76Ecografie Doppler artere carotide si vertebrale270Ron
77Ecografie Doppler artere membre inferioare270Ron
78Ecografie Doppler venos membre inferioare270Ron
79Ecografie Generala (abdomen+pelvis)250Ron
80Ecografie Mamara220Ron
81ECOGRAFIE PARTI MOI190Ron
82Ecografie pelvina190Ron
83Ecografie tiroidiana170Ron
84Ecografie toracica220Ron