Skip to content

Pneumologie

Pneumologia este specialitatea medicală care se ocupă de diagnosticul și tratamentul bolilor respiratorii, inclusiv afecțiuni ale plămânilor, bronhiilor și pleurei. La Clinica Raze din Oradea, specialiștii noștri în pneumologie îți stau la dispoziție pentru a-ți oferi cele mai bune servicii medicale, utilizând aparatură modernă și de ultimă generație.

Acestea includ:
– consultații pneumologice de specialitate
– spirometrie – testarea funcției pulmonare
– pulsoximetrie – monitorizarea nivelului de oxigen din sânge
– radiografia toracica – metoda imagistică neinvazivă care folosește razele X pentru a obține imagini ale plămânilor și a altor structuri toracice, cum ar fi inima și oasele din zona respectivă.
– CT-ul pulmonar – procedura imagistică care folosește razele X și tehnologia computerizată pentru a obține imagini detaliate ale plămânilor. Imaginile obținute prin CT pulmonar sunt mult mai detaliate decât cele obținute prin radiografiile pulmonare, oferind informații mai precise și detaliate medicilor pentru diagnostic și tratament.
– analize de laborator – teste și evaluări ale probelor de sânge, urină si alte fluide care pot oferi informații despre funcționarea plămânilor și a altor organe sau sisteme din corp. Acestea pot include hemoleucograma completă, sumar de urină, glicemia si profilul lipidic al colesterolului.

Specialiștii noștri în pneumologie sunt capabili să diagnosticheze și să trateze o gamă largă de afecțiuni, cum ar fi:
– Astmul bronșic
– BPOC – bronhopneumopatie cronică obstructivă
– Pneumonii
– Bronșite acute și cronice
– Tuberculoza
– Fibroză pulmonară idiopatică
– Sindromul de apnee în somn
– Sarcoidoza
– Cancerul pulmonar
– Tromboembolismul pulmonar

Simptomele bolilor respiratorii pot varia și includ: tuse, dispnee (tulburări/scurtări ale respirației), durere toracică, expectorație (eliminarea secrețiilor prin tuse), febră, oboseală, pierdere în greutate sau dificultate la efort.

Pentru a preveni bolile respiratorii, este recomandat să ai un stil de viață sănătos, să eviți fumatul și expunerea la fumul de tutun, să eviți poluarea și să îți întărești sistemul imunitar prin alimentație sănătoasă, exerciții fizice regulate și somn adecvat. De asemenea, igiena respiratorie este importantă, cum ar fi acoperirea gurii și nasului atunci când strănuți sau tușești, spălarea mâinilor frecvent și evitarea contactului cu persoanele care suferă de boli respiratorii.

La Clinica Raze în Oradea, poți beneficia de cele mai bune servicii medicale de pneumologie, efectuate de către specialiști cu experiență și utilizând aparatură modernă.

Contactează-ne acum pentru a programa o consultație la 0359 411 100 sau solicita aici o programare.

Cristina-Mang
Dr. Cristina Mang
Medic Specialist Pneumologie

Tarife PNEUMOLOGIE

PneumologieConsultatie de control somnologie - citire card170Ron
PneumologieConsultatie pneumologie200Ron
PneumologieControl Pneumologie170Ron
PneumologieExaminare somnografica poligraf350Ron
PneumologieSpirometrie50Ron
PneumologieTest Bronhodilatator90Ron
PneumologieTest COVID25Ron
PneumologieToracocenteza evacuatorie270Ron