Skip to content

Ortopedie – Traumatologie

Ortopedia – Traumatologia reprezintă specialitatea medicală care se ocupă de diagnosticarea, tratamentul și prevenirea afecțiunilor aparatului locomotor, inclusiv a oaselor, articulațiilor, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor.

Dacă ai nevoie de îngrijire medicală pentru probleme ortopedice sau traumatologice în Oradea, medicii noștri ortopezi sunt alegerea potrivită pentru tine. Ei au o vastă experiență în domeniu și utilizează laboratorul de imagistică ultramodern al clinicii pentru diagnosticare, astfel încât să poți beneficia de servicii de ortopedie complete într-un singur loc, fără a fi nevoie să aștepți sau să te deplasezi la o altă adresă.

Principalele motive pentru a solicita o consultație la cabinetul de ortopedie sunt:
– durerea articulară sau musculară
– umflăturile din jurul articulațiilor
– reducerea mobilității unei articulații
– incapacitatea de a-ți desfășura activitățile zilnice.

Alți factori care influențează apariția afecțiunilor sistemului osos sunt greutatea în exces, vârsta înaintată, afecțiuni endocrinologice, tulburări hormonale, medicamente și afecțiuni oncologice.

Ce trebuie să știi despre o consultație de ortopedie-traumatologie:
– anamneza: medicul va adresa pacientului mai multe întrebări despre debutul, durata și modul de producere al afecțiunii.
– inspecție și palpare: medicul ortoped va examina și palpa zona afectată, precum și zonele adiacente.
– investigații: în general, o radiografie simplă este suficientă pentru a pune un diagnostic, dar la unele patologii pot fi necesare și investigații mai complexe, precum CT sau RMN, coroborate cu teste de laborator.

În funcție de diagnostic, medicul poate recomanda diverse opțiuni de tratament:
– manevra ortopedică în funcție de patologie: imobilizare cu ghips, dispozitive ortopedice, imobilizare moale (toate manevrele se vor efectua cu acordul pacientului)
– medicamentos (antialgice, antiinflamatoare, anticoagulante)
– recuperare (prin recomandarea de exerciții specifice ce restabilesc mobilitatea, tonicitatea și funcția aparatului locomotor)
– control periodic

O altă opțiune de tratament pe care medicul ortoped o poate recomanda sunt infiltrațiile. Acestea pot ajuta la reducerea inflamației și durerii. Există mai multe tipuri de infiltrații disponibile, iar medicul ortoped vă alege tipul potrivit de infiltrație în funcție de situația medicală a pacientului:
– infiltrații cu diprophos sau cele cu substanță vasco-elastică care ajută la reducerea inflamației și a durerii, sau
– infiltrații cu PRP (Platelet-Rich Plasma) care ajută la regenerarea țesuturilor afectate pentru a accelera procesul de vindecare.

În general, este important să consulți un medic ortoped sau traumatolog în cazul în care ai dureri sau probleme de mobilitate care nu se ameliorează cu tratamentul la domiciliu sau după ce ai suferit o accidentare.

Medicii noștri ortopezi profesioniști îți stau la dispoziție cu servicii de diagnosticare, tratament și prevenire a afecțiunilor aparatului locomotor. Cu ajutorul aparaturii ultramoderne pe care o folosim și a experienței noastre, îți putem oferi servicii de calitate într-un timp scurt, astfel încât să te poți întoarce la activitățile tale zilnice cât mai curând posibil.

Contactează-ne acum și programează o consultație pentru ortopedie în Oradea la numărul de telefon 0359 411 100 sau solicită o programare online.

Dr. Dumitru Pobirci
Medic Primar Ortopedie și Traumatologie
Dr. Attila Mester
Medic Primar Ortopedie și Traumatologie
Dr. Andrei Stoica
Medic Specialist Ortopedie și Traumatologie
Servicii medicale CAS
Dr. Răzvan Vicas
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
 
Aplicare aparate gipsate120 RON
Bandaj Dessault140 RON
Consult Ortopedie170 RON
Control Ortopedie150 RON
Examen Comisia de Handicap cu scor ADL50 RON
Infiltratii cu Diprophos200 RON
Infiltratii cu PRP750 RON
Infiltratii cu substanta VascoElastica900 RON
Pansamente locale aseptice35 RON
Reducere discala400 RON
Reducere luxatii250 RON
Suprimare aparate gipsate60 RON
Suprimare fire sutura60 RON
Suprimare materiale osteosinteza150 RON
Evacuare lichid genunchi50 RON
Infiltratie articulara sold400 RON
Infiltratie cu substanta pacientului50 RON