Patru pași pentru prevenirea primordială a bolilor de inimă
Patru pași cheie în stilul de viață vă pot reduce drastic șansele de a dezvolta factori de risc cardiovascular și, în cele din urmă, boli de inimă:
1. Evitarea fumatului
Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta este să nu folosești tutun sub nicio formă. Consumul de tutun este un obicei greu de înlăturat care vă poate încetini, vă poate îmbolnăvi și vă poate scurta viața. O modalitate prin care face acest lucru este contribuind la bolile de inimă. Nicotina pe care o furnizează produsele din tutun este una dintre cele mai dependente de substanțe din jur. Acest lucru face ca consumul de tutun să fie unul dintre cele mai dure obiceiuri nesănătoase.
2. Menținerea unei greutăți sănătoase
Greutatea in exces si talia foarte mare contribuie ambele la bolile de inima, precum si la o serie de alte probleme de sanatate
3. Efortul fizic regulat
Exercițiile fizice și activitatea fizică sunt modalități excelente de a preveni bolile de inimă și multe alte boli și afecțiuni, [14-16], dar mulți dintre noi facem mai puțină activitate pe măsură ce îmbătrânim. Activitatea fizică regulată este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta. Reduce riscul de boli de inimă, diabet, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, osteoporoză și anumite tipuri de cancer și, de asemenea, poate ajuta la controlul stresului, la îmbunătățirea somnului, la creșterea dispoziției, la menținerea greutății sub control și la reducerea riscului de cădere și îmbunătățirea cognitivă. funcția la adulții în vârstă.
4. Urmând o alimentație sănătoasă
De ani de zile, cercetările privind legăturile dintre dietă și bolile de inimă s-au concentrat pe nutrienți individuali, cum ar fi colesterolul (și alimentele bogate în colesterol alimentar, cum ar fi ouăle), tipurile de grăsimi și anumite vitamine și minerale. Această lucrare a fost revelatoare, dar a generat și câteva fundături, împreună cu mituri și confuzii cu privire la ceea ce constituie o dietă sănătoasă pentru inimă. Asta pentru că oamenii mănâncă alimente, nu nutrienți.
Cea mai bună dietă pentru prevenirea bolilor de inimă este cea care este plină de fructe și legume, cereale integrale, nuci, pește, carne de pasăre și uleiuri vegetale; include alcool cu moderație, dacă este deloc; și merge ușor cu carnea roșie și procesată, carbohidrații rafinați, alimentele și băuturile cu adaos de zahăr, sodiu și alimentele cu grăsimi trans.