Skip to content

Medicina interna

Cu si despre medicina interna.
Medicina interna –este specialitatea medicala care se ocupa de afectiunile organelor interne si nu numai ( inima, plamani, tub digestive, rinichi, metabolism, sistemul osteo-articular), priveste organismul ca pe un tot unitar.
Medicii internisti ( internistul / medicul de boli interne cum mai este numit) se ocupa cu preventia, diagnosticarea, si tratarea majoritatii bolilor la pacientii adulti. Gestioneaza bolnavii cu patologii multi-sistem si stabileste conduita ulterioara.

Cand este necesar sa te adresezi medicului specialist de medicina interna?
Majoritatea pacientilor, in cazul unei simptomatologii imprecise ( astenie, scadere in greutate, inapententa, febra, dureri abdominale care nu tin de un organ anume), ar trebui sa stie carui medic sa se adreseze pentru evitarea excesului de consulturi medicale, auto-diagnosticarii si auto-medicatiei.

La ce sa te astepti de la o consultatie de medicina interna?
Modul de desfasurare a unei consultatii de medicina interna depinde de problema de sanatate a pacientului. Cu toate acestea prezentam mai jos urmatorii pasi ai unei consultatii:

  • Medicul va verifica semnele vitale ( monitorizare tensiune, puls, saturatia oxigenului, glicemie,temperature), motivele prezentarii, istoricul personal patologic, tratamentul prescris anterior prezentarii, investigatii efectuate pana in acel moment, etc.
  •  Va efectua examenul clinic general pe aparate si sisteme ( apart cardiovascular, aparatul respirator, sistemul osteo-articular, aparatul digestiv, inspectia tegumentelor si mucoaselor, etc)
  • Pentru diverse patologii medicul va solicita efectuarea unor teste de laborator tintite sau de screening, masurarea densitatii osoase si investigatii radio-imagistice care il vor ajuta in diagnosticare si ulterior in tratament.
  • Colaborare interdisciplinara cu colegii din diverse specialitati ( cardiolog, diabetolog, endocrinolog, etc) pentru solutionarea unor cazuri complexe.
Cristina Sirca
Dr. Cristina Sîrca
Medic Specialist Medicină Internă
Dr. Felicia Marc
Medic Primar Medicină Internă 

Consultatie medicina interna 150 Ron
Control medicinna interna 120 Ron
Examen comisie 50 Ron